Om jag skulle välja en uppfinning i köket som jag gillar extra mycket så är det definitivt påsklämman. Jag kan inte förstå varför människor envisas med att försöka återanvända den lilla plastbiten som sitter på brödpåsen när man köper den (eller ännu värre – helt sonika lämnar påsen öppen) istället för att klämma på en påsklämma. Det finns inget bättre sätt om man vill undvika att brödet blir torrt. Med en klämma på påsen håller sig brödet färskt längre, och dessutom är det ju så mycket lättare att sätta en klämma på påsen än att pilla dit den lilla plastbiten. Vissa påsar har ju inte ens sådana utan bara en bit tejp, och den går definitivt inte att återanvända.

Nej, klämmor är det enda rätta, i alla fall om ni frågar mig. Det går förstås att använda sig av vilken påsklämma som helst (nästan i alla fall), men om man vill slippa köpa nya med jämna mellanrum så gör man bäst i att satsa på klämmor av kvalitet. Det finns nämligen många billigare klämmor som är en kopia på de äkta klämmorna, och dessa tappar lätt formen och blir sladdriga eller går sönder efter ett tag. Originalklämman som började utvecklas för över 25 år sedan och som står som modell för de kopior som finns idag på marknaden kommer från WeLoc, och deras klämmor är fortfarande överlägsna.

En av fördelarna med klämmor från WeLoc är att dessa är gjorda av ett material som får tillbaka sin ursprungliga form när man diskar klämmorna i maskinen eller lägger dem i hett vatten en stund. Detta gör att klämmorna kan användas en väldigt lång tid, till skillnad mot kopiorna som med tiden blir sämre och sämre. Så satsa på klämmor från WeLoc är mitt tips till er. De har dessutom andra typer av klämmor utöver påsklämmor, som till exempel säckklämmor och skopklämmor.

Leave a Reply