Sjöstensplattor

Author: Admin

Sjöstensplattor är något som brukade vara mycket populärt i Sverige, men som sedan några år har varit ”ute”. Det behöver faktiskt inte vara någon nackdel, tvärtom. Det gör att det ofta är enkelt att hitta billiga sjöstensplattor på exempelvis blocket, sjöstensplattor som det ju, faktiskt, inte är något fel på, annat än att deras utseende känns ”gammalmodigt”. Det är det ju egentligen inget problem med, utan kan tvärtom kännas lite charmigt. Vad som är inne och ute växlar ju också med tiden, och bäst är ju att helt och fullt lita på sitt eget omdöme.

Mossa möjligt problem
Dock så finns det ett område där sjöstensplattor kan bli lite mer problematiska än flera andra typer av marksten. Det handlar om mossa, och det är många som kan vittna om att om man låter mossan få grepp på sjöstensplattor så kan den vara mycket svår att få bukt med. Nyckeln till att undvika mossa på sjöstensplattor är att aldrig låta den få fäste över huvud taget. Att få bort mossa på sjöstensplattor när den väl fäst sig kräver i princip högtryckstvätt. Sedan är det också så att många inte tycker att mossa nödvändigtvis är något problem, utan det tvärtom gör plattorna bekvämare att gå på. Men mossan kommer ju att dölja mycket av det som gör sjöstensplattorna attraktiva – den färgglada sjöstenen.

Att sjöstensplattor numera ofta är billiga att hitta, speciellt då i andra hand, är nog ett av huvudskälen till att rekommendera dem. Sjöstensplattor är också relativt enkla att lägga själv och man kan på så sätt spara in kostnaden för att anlita en plattläggare. Dock, sjöstensplattor är vanligtvis relativt stora och tunga, och att lägga dem är ett hårt arbete – det är definitivt värt att överväga att leja någon annan att sköta plattläggningen. Det kommer din rygg att tacka dig för nät sjöstensplattorna väl ligger där.

Leave a Reply