Ni som följer min blogg vet att jag i år har kämpat med min hy. Trots mina idoga försök att ignorera fåfängan så finns den där ibland ändå och gör sig hörd. Men det handlar inte om utseendet lika mycket som känslan om du frågar mig. Man vill att det ska kännas bra helt enkelt. Förra sommaren hittade jag bra produkter och nu är jag på jakt igen. Men som vanligt hittade jag bäst urval på hudvård för män på finamig.se.

Social Acceptans
För oss män är det fortfarande lite av en fråga om social acceptans när det handlar om att bry sig om sitt yttre. Likväl som kvinnor så har vi också ideal som följer oss och gör sig påminda om hur vi borde vara och hur vi borde bete oss. Jag har studerat genusfrågor ganska länge eftersom det här är ett ämne som fascinerar mig, och här senast läste jag en bok av Gerd Brantenberg som var fantastisk. Här utmanas de traditionella könsrollerna i ett samhälle där man har vänt på allt vad vi är vana med. Kvinnor förtrycker män. Egalias döttrar heter boken och jag rekommenderar den verkligen till er alla.

Mer litteratur om genusfrågorna
Om ni vill fördjupa er lite mer, som jag, så har jag en hel lista med idéer på böcker som jag gärna tipsar om vidare. Böcker om social konstruktion, samhällsfrågor, könsroller, sexualiteter, normer m.m. Nedan följer min topp tio lista på böcker jag tycker att ni borde läsa.

  1. Egalias Döttrar, Gerd Brantenberg.
  2. Flickan och skulden, Katarina Wennstam.
  3. Något bara kvinnor kan, Ulrika Lorentzi.
  4. Det kallas kärlek, Carin Holmberg.
  5. Om genus, Raewyn Connell och Rebecca Pearse.
  6. Han, hon, den, det – om genus och kön, Bengt Westerberg.
  7. Genus, medier och masskultur, Linda Fagerström och Maria Nilson.
  8. Genus och religion, Jeanette Sky
  9. På genusäventyr, Eva Helén och Magdalena T Granholm
  10. Medier, genus och makt, Gunilla Jarlbro

Passa på och vidga era vyer lite från hängmattan nu under semestern vet jag, för det ska jag göra:)

Leave a Reply