Ett nytt intresse

Author: Admin

När jag var på biblioteket häromveckan såg jag en bok som var uppställd på en hylla, ni vet så där som de gör med vissa böcker som de kanske vill lyfta fram lite extra. Det var en bok om flugfiske, och jag vet inte vad det var men jag tyckte att omslagsbilden såg så himla härlig ut så jag öppnade boken och tittade och blev sittande med den ett tag. Flugfiske har jag aldrig provat – nog har jag fiskat en del i mina dagar men då har det mest handlat om fiske med metspö eller ibland kastspö på sin höjd. Det jag uppskattar mest med att fiska är själva naturupplevelsen, och det var den jag blev så fångad av när jag såg den här boken med en man som står mitt i en älv omgiven av vacker skog.

Kurs i flugfiske
Jag blev faktiskt så inspirerad av den här boken att jag har bestämt mig för att jag ska prova på flugfiske i sommar. Det krävs förstås lite introduktion innan man ställer sig i en fors, så jag har kikat runt lite efter flugfiskekurser och bland annat hittat sådana på ett ställe som heter Älvdalens Fiskecenter. Det ligger i Dalarna och där verkar de ha riktigt bra fiskevatten, och dessutom är ju naturen där något alldeles extra. De har bland annat flugfiske för nybörjare som kurs och det tror jag nog skulle passa mig bra. Jag behöver lära mig grunderna från början.

Visst är det fantastiskt vad böcker kan göra. Hur de kan påverka. Att jag helt plötsligt ska prova på flugfiske tack vare att bibliotekspersonalen hade ställt upp en bok om det som drog mina ögon till sig och väckte mitt intresse när jag började bläddra i den. Det tycker jag är fantastiskt, och det är en av anledningarna till att jag älskar böcker!

En bamsing till fisk.

Någonting i den här stilen hade jag tänkt fånga i sommar.

Leave a Reply